sud-konfiskuvav-kvartyru-derzhavi-kvartyru-vinnytskoho-viiskkoma-vartistiu-u-maizhe-2-miliony-hryven

Суд конфіскував квартиру вінницького військкома вартістю у майже 2 мільйони гривень

 • 10202 переглядiв

Вищий антикорупційний суд передав у дохід держави квартиру вартістю 1,9 млн грн, незаконно отриману керівником Вінницького МТЦК та СП. Квартира призначалася захиснику України, який перебував на фронті.

Рішенням Вищого антикорупційного суду квартиру в новобудові на суму понад 1,9 млн грн, яка була власністю керівника Вінницького МТЦК та СП, передали у дохід держави. Про це заявили в ДБР, передає УНН.

Деталі

Вищий антикорупційний суд задовольнив заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо визнання необґрунтованими активів керівника Вінницького МТЦК та СП та стягнув їх у дохід держави. Зокрема у дохід держави передана квартира в новобудові на суму понад 1,9 млн грн

- йдеться в заяві Бюро.

Зазначається, що працівники ДБР з’ясували, що влітку 2022 року керівник Вінницького військкомату без жодних правових підстав безоплатно отримав квартиру в місті Вінниця вартістю 1,9 млн грн. Квартира була оформлена на батька посадовця.

Справа начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК: до суду скеровано клопотання про арешт 1 млн доларів19.08.24, 20:19

На додаток, виявилось, що це помешкання мав отримати захисник України, який на той час перебував на фронті.

Бюро передало САП матеріали щодо необґрунтованості набуття цієї квартири керівником Вінницького МТЦК та СП, а прокуратура після збору доказів своєю чергою направила відповідну заяву до суду.

Нагадаємо

З початку повномасштабного вторгнення ДБР відкрило 408 кримінальних проваджень щодо роботи ТЦК. 73 особам повідомлено про підозру, 10 вже отримали обвинувальний вирок.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    За голову АМКУ Кириленка внесли заставу в понад 30 млн грн

     • 13590 переглядiв

    У хостелі під Варшавою зарізали українця: що відомо

     • 9025 переглядiв