ukenru
stoltenberh-ukraina-maie-pravo-na-samozakhyst-vkliuchaiuchy-udary-po-zakonnykh-viiskovykh-tsiliakh-za-mezhamy-krainy

Столтенберг: Україна має право на самозахист, включаючи удари по законних військових цілях за межами країни

 • 21655 переглядiв

Україна має право на самооборону, включаючи нанесення ударів по легітимних військових цілях за межами країни, таких як російські літаки, які обстрілювали українські міста, як заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Україна має право на самозахист, включаючи удари по законних військових цілях за межами країни, в тому числі і по російських літаках, як це було зроблено сьогодні, які використовуються для обстрілу міст України. Про це повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг у п’ятницю за підсумками засідання Ради Україна-НАТО, передає УНН.

Деталі

Ми також повинні пам’ятати те, що це війна агресії, росія напала на Україну. Україна має право на самозахист. Це включає також нанесення ударів по законних військових цілях за межами України. Збиття літаків російський, які використовуються для здійснення нападів на Україну, це є частиною права України на самозахист

- сказав Столтенберг.

Він зазначив, що хоч Україна і має багаторівневу систему оборони, але її все одно необхідно посилити.

ЇЇ треба зробити більш комплексною. Україна вже має різні системи, щоб збивати безпілотники, щоб збивати ракети, включно з балістичними ракетами. Є системи NASAMS, є системи IRIS-T, є Gepard, і звичайно батареї Patriot. Це якраз та система про, яку ми говоримо, але для цього потрібно більше батарей, більше систем і треба боєприпаси для цих систем

- додав Столтенберг.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що декілька членів НАТО взяли конкретні зобов’язання надання Україні військової допомоги, про що буде оголошено незабаром.

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що українські сили протиповітряної оборони вперше збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22 і дві крилаті ракети Х-22, випущені з нього.