spozhyvannia-elektryky-dosiahaie-piku-na-tli-speky-yde-avariina-dopomoha-z-yes-hrafikiv-bude-bilshe-z-14-hodyny-ukrenerho

Споживання електрики досягає піку на тлі спеки, йде аварійна допомога з ЄС, графіків буде більше з 14 години - Укренерго

 • 16357 переглядiв

Через спеку в Україні спостерігається високе споживання електроенергії, що потребує аварійної допомоги з боку ЄС та планових відключень електроенергії протягом дня.

Через спеку споживання електроенергії стабільно високе. На цьому тлі Україна бере аварійну допомогу з ЄС, імпорт зменшився на тлі більшого споживання у сусідніх країнах через аномальну спеку. Графіки відключення світла діятимуть сьогодні протягом доби, при чому з 14:00 їх буде більше - чотири черги відключень, повідомили у п'ятницю в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, 12 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 14:00 до 24:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги", - вказали в Укренерго.

Споживання електроенергії в країні, як вказано, – на максимальній позначці для літнього періоду. "Причина – аномальна спека в Україні та Європі при значному дефіциті енергії в українській енергосистемі внаслідок російських масованих ударів", - пояснили у компанії.

Зазначається, що температура по країні перевищує +33°С. "За прогнозом диспетчерського центру "Укренерго", сьогодні на максимумі споживання залишатиметься високим та значно перевищує наявну потужність в системі для його покриття", - повідомили у компанії.

Спекотна та суха погода на більшості Україні, до 41° на півдні: прогноз на сьогодні12.07.24, 08:31

Аварійна допомога

Сьогодні з 00:00 до 06:00 для зменшення обсягу дефіциту "Укренерго" залучало аварійне постачання від енергосистеми Польщі. Увечері Диспетчерський центр "Укренерго" також планує залучати аварійне постачання з європейських країн для підтримки резервів в системі та зменшення дефіциту енергії.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 25 089 МВт-год, з максимальною потужністю 1396 МВт. Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі обсяг імпорту зменшився, у порівнянні з вчорашнім днем. Експорт не відбувається і не передбачається.

Відключення світла

На ранок залишаються знеструмленими 478 населених пунктів.

Через негоду: є знеструмлення в Івано-Франківській області

Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Житомирській, Запорізькій, Одеській, Сумській, Чернігівській областях. 

Популярні

Новини по темі

Спека у Києві побила три рекорди за день

 • 54104 переглядiв

Окупанти вдарили по Невському артилерією та дронами - ОВА

 • 21498 переглядiв