solonist-nizhche-normi-u-2-4-raza-na-plyazhakh-odesi-proveli-monitoring-vodi

Солоність нижче норми у 2,4 раза: на пляжах Одеси провели моніторинг води

 • 1186530 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У відібраних пробах морської води на паразитарні дослідження на пляжах «Ланжерон», «Лузанівка», 10 ст. Великого Фонтану, «Аркадія» в Одесі виділені яйця та личинки гельмінтів. Також зафіксовано солоність води нижче норми. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію, опубліковану Одеською міськрадою у неділю.

Цитата

«У відібраних пробах морської води на паразитарні дослідження на пляжах «Ланжерон», «Лузанівка», 10 ст. Великого Фонтану, «Аркадія» виділені яйця та личинки гельмінтів, як людей так і тварин (гострики, волосоголовці, собачі аскариди), та ооцисти криптоспорідій. Санепідситуація знаходиться на постійному контролі», - ідеться в повідомленні мерії у Telegram з посиланням на дані Одеського облцентру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Деталі

Також, за інформацією Держекоінспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване "перевищення завислих речовин у 1,4 рази, солоність нижче норми у 2,4 рази"; у відібраних пробах на 16-ї станції В. Фонтану "солоність нижче норми у 2,4 рази".

При цьому повідомляється, що, за інформацією облцентру контролю та профілактики хвороб, із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проб питної води на санітарно-хімічні показники "нестандартні проби не виявлені".

А за результатами відомчого лабораторного контролю філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», як повідомляється, питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Доповнення

В Одесі заборонили купатися на усіх міських пляжах.

Через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС у Чорне море з Дніпра потрапила велика кількість сміття та уламків. Вода досягла узбережжя Одещини, принісши із собою фрагменти зруйнованих будинків та предмети побуту жителів Херсонщини.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У брянську в рф загорівся госпіталь для ветеранів

     • 1316524 переглядiв

    В Одесі ввели обмеження для нічних клубів

     • 1178744 переглядiв

    росіяни поранили ще одну дитину на Донеччині

     • 803144 переглядiв