sohodni-istorychnyi-den-zelenskyi-pryvitav-perekhid-do-perehovoriv-pro-vstup-do-yes-i-nahadav-vikhy-na-tsomu-shliakhu

"Сьогодні історичний день": Зеленський привітав перехід до переговорів про вступ до ЄС і нагадав віхи на цьому шляху

 • 19237 переглядiв

Зеленський привітав перехід до переговорів про вступ до ЄС і нагадав віхи на цьому шляху.

Президент України Володимир Зеленський назвав 25 червня історичним днем, адже Україна сьогодні переходить до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства, і нагадав важливі віхи на цьому шляху, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні історичний день, коли ми переходимо до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства України", - наголосив Зеленський у соцмережах.

Президент вказав, що "28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення, ми підписали заявку на вступ". "Майже два роки тому, у червні 2022-го, ми здобули кандидатство, а в грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів", - зазначив він.

"Але саме від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша міжурядова конференція України та ЄС – уже сьогодні", - підкреслив Зеденський.

Глава держави висловив подяку "кожному й кожній, хто захищає Україну, нашу державу, наш народ". "Дякую команді, яка робить усе, щоб ми стали частиною Європейського Союзу. Нас уже ніколи не збити зі шляху в об’єднану Європу, у наш спільний дім – усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним!" - підкреслив Президент.

Нагадаємо

У вівторок, 25 червня, у Люксембурзі пройде перша міжурядова конференція Україна-ЄС на рівні міністрів, що ознаменує старт перемовин з ЄС про членство

Міжурядова конференція з Україною розпочнеться о 15:30 за місцевим часом (16:30 за Києвом).

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі