ukenru
smert-ukrayintsya-pislya-zatrimannya-u-polschi-u-krovi-zagiblogo-ne-viyavili-slidiv-narkotikiv

Смерть українця після затримання у Польщі: у крові загиблого не виявили слідів наркотиків

 • 16271 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Експертиза не виявила слідів наркотичних речовин у крові загиблого після затримання поліцією у Вроцлаві у Польщі українця Дмитра Никифоренка. Про це пише УНН з посиланням на Gazeta Wyborcza.

Деталі

Зокрема, видання повідомляє, що з невідомих наразі причин наприкінці минулого тижня справу загибелі українця рішенням Національної прокуратури Польщі перенесено з Окружної прокуратури міста Свідниця до регіональної прокуратури у Щецині.

До слова, остаточний звіт про розтин, проведений польськими експертами з Інституту судової медицини у Вроцлаві, повинен бути відомий на тижні. Швидше за все, його проаналізують слідчі з Щецина. Вони також зможуть заслухати свідків, зазначених сторонами процесу.

Контекст

2 вересня польське видання Gazeta Wyborcza повідомило про смерть у витверезнику в місті Вроцлаві 25-річного українця Дмитра Никифоренка. За інформацією видання, до хлопця застосували газ, били кулаками і кийками та душили.

Генеральне консульство України в Кракові почало взаємодію із польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин смерті Дмитра Никифоренка.

Україна просить неупередженого і швидкого слідства, притягнення причетних осіб до відповідальності та інформування української сторони щодо смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка після затримання поліцейськими. Зокрема, Україна направила Міністерству закордонних справ Польщі ноту через інцидент.

Українські Національні Новини

Суспільство