skoro-nema-bude-komu-pratsiuvaty-u-klychka-zhaliiutsia-cherez-kryminalni-provadzhennia-proty-chynovnykiv-stolytsi

"Скоро нема буде кому працювати" - у Кличка жаліються через кримінальні провадження проти чиновників столиці

 • 35008 переглядiв

Перший заступник голови КМДА повідомив про кадрову кризу через численні кримінальні провадження проти посадовців. У у 2023 році було закінчено досудове розслідування та передано до суду обвинувальні акти у 80 кримінальних провадженнях стосовно 97 обвинувачених, в тому числі щодо 49 службових осіб.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів про кадрову кризу в КМДА у зв’язку з численною кількістю кримінальних проваджень, відкритих проти посадовців столичної влади, передає УНН.

Деталі

Так, у ході крайнього засідання ТСК з питань оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування в місті Києві представники столичної прокуратури надали відомості щодо відкритих кримінальних проваджень проти посадовців столичної влади. Повідомлялося, зокрема, про те, що у 2023 році було закінчено досудове розслідування та передано до суду обвинувальні акти у 80 кримінальних провадженнях стосовно 97 обвинувачених, в тому числі щодо 49 службових осіб виконавчого органу Київської міської ради та КП, установ та організацій, утворених міською радою. З них 45 осіб - керівного складу, а саме: керівники підприємств, структурних підрозділів, адміністрацій або підприємств.

Крім того, було завершено досудове розслідування 17 кримінальних проваджень щодо службових осіб районних в місті Києві державних адміністрацій.

"У кримінальних провадженнях, в яких обвинувальний акт в 2023 році скеровано до суду, встановлено збитків на 510 млн грн", - повідомили представники столичної прокуратури.

Більше того, за 6 місяців 24 року вже передано до суду 76 обвинувальних актів щодо 87 обвинувачених. Зокрема, це службові особи КМДА та КП, з яких 50 осіб - керівного складу.

"В 21 провадженню повідомлено про підозру 37 особам, з яких 26 - посадові особи КП, 23 з них - керівного складу.

У закінчених провадженнях в поточному році сума збитків становить 504 млн грн", - уточнили представники столичної прокуратури.

Також, в 2023 та поточному році було проведено 68 аудитів діяльності столичної міської влади.

"За 2023 рік та поточний 2024 рік до Київської міської прокуратури офіційно надійшло 25 матеріалів за підсумками аудиту.

Щодо аудиту – його результати переважно пов’язані з неефективним використанням бюджетних коштів, управління комунальним майном, виконання цільових програм", -додали представники столичної прокуратури, зауваживши, що логіка визначення об’єктів аудиту при цьому є не зрозумілою.

"Ряд підприємств, незважаючи на великі суми виділених бюджетних коштів та виявлені правоохоронними органами факти зловживань, взагалі не перевіряються. Наприклад, КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", яке є замовником будівництва Подільського мосту. Попри офіційне звернення прокуратури влітку 2023 року щодо необхідності проведення аудиту цього підприємства через численні факти розкрадань коштів при будівництві мосту, в поле зору аудиторів це підприємство не потрапило", - наголосили в прокуратурі.

Коментуючи дані столичної прокуратури Поворозник зазначив, що відкриті кримінальні провадження негативно впливають на ситуацію із кадрами в КМДА.

"З такою кількістю кримінальних справ, які відкриваються щоденно, десятками і сотнями, в нас не буде кому працювати, по великому рахунку", - зауважив він.

У контексті

Микола Поровозник займається господарською та операційною діяльністю Києва. Зокрема до його компетенції належить функціонування столичного метро, доведене до критичного стану. Коментуючи ЧП в метро він заявив, що "метро – як двері. Тринадцять років вони відчинялися, а в один день бац – і ручка відпала".

Популярні

Новини по темі

Місцями дощі і до 34° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 22007 переглядiв