ukenru
siyyarto-poskarzhivsya-na-ukrayinu-derzhdepu-ssha-i-nato

Сійярто "поскаржився" на Україну Держдепу США і НАТО

 • 11001 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто у четвер на переговорах з заступником Генерального секретаря НАТО та під час телефонної розмови з представником Державного департаменту США обговорив Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби угорського уряду, передає УНН.

Міністр закордонних справ і торгівлі заявив на прес-конференції після переговорів у четвер, що закарпатські угорці можуть і надалі розраховувати на свою батьківщину у всіх відносинах. Українські керівники говорять про "пропозиції, які викликають в уяві найтемніші диктатури", намагаючись змінити етнічний склад Берегового і зменшити співвідношення угорців, що живуть там, заселяючи українців у місто, заявив він.

"Однак найнагальнішою справою є те, що уряд сусідньої країни не засудив це, і не висловив протест щодо того, що в петиції, опублікованій на сайті Верховної Ради, йдеться про депортацію закарпатських угорців", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС заявили, що Угорщина почала діяти так, ніби Закарпаття її

"Парламент у Києві змовився з тими екстремістами, які злили персональні дані сотень закарпатських угорців, якщо брати до уваги, що не можна визначити людей з подвійним громадянством на основі публічних баз даних", - сказав він.

Сійярто зазначив, що немає раціонального пояснення українських рішень, що стосуються закарпатської угорської меншини, і "всі інструменти міжнародної політики" повинні застосовуватися в інтересах відновлення прав місцевої угорської спільноти.

Як повідомляв УНН, в уряді Угорщини назвали неправдою те, що уряд України не має стосунку до веб-сайту, який нібито містить перелік осіб з подвійним громадянством України та Угорщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли США та Британії в Угорщині настійно закликали Будапешт до примирення з Україною

Напередодні МЗС Угорщини викликало українського посла у зв'язку з повідомленням про внесення до "Миротворця" особистих даних 300 мешканців Закарпаття.

Українські Національні Новини

Політика