sholts-vyznav-shcho-reitynhy-pravliachykh-partii-nimechchyny-znyzylysia-cherez-prorosiiski-nastroi-u-skhidnykh-raionakh-krainy

Шольц визнав, що рейтинги правлячих партій Німеччини знизилися через проросійські настрої у східних районах країни

 • 15335 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснює низькі рейтинги правлячої коаліції проросійськими настроями деяких громадян Німеччини і незгодою з підтримкою України і введенням санкцій проти росії, але уряд не змінить своєї позиції щодо російської агресії проти України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає проросійські настрої частини громадян Німеччини причиною низьких рейтингів правлячої коаліції у ФРН. Про це він сказав у традиційному літньому інтерв'ю телеканалу ARD, пише УНН з посиланням на Tagesschau.

Деталі

Шольц заявив, що політика німецького уряду щодо підтримки України є однією з причин падіння популярності керівної коаліції на сході країни. Він сказав, що на результатах соцопитувань відображається позиція громадян, які не згодні з тим, що Німеччина підтримує Україну і запровадила санкції щодо рф за розв'язання війни проти України.

При цьому уряд не буде переглядати свою позицію щодо російської агресії проти України.

Це правда, що є багато громадян, які не згодні з нашою підтримкою Києва. Вони також не згодні з санкціями, які ми запровадили проти росії. Це також відображено в результатах виборів, але, на мою думку, зараз немає альтернативи, щоб це змінити

- заявив Шольц.

Канцлер вкотре наголосив, що росія веде "класичну загарбницьку війну" в Україні та порушила "багаторічну угоду" про недоторканність сусідньої країни.

Саме росія напала на Україну, і що її загарбницька війна є спробою змінити карту. Укладена угода про не пересування кордонів силовими методами була скасована саме рф

- нагадав канцлер.

При цьому Шольц наголосив, що продовжує виступати за "розсудливість" і пошук мирного способу закінчення війни, який би не призвів до капітуляції України. Серед ініціатив на цьому шляху канцлер ФРН відзначив минулий саміт миру у Швейцарії, який може наблизити можливі переговори.

рф відмовилася від нашого заклику до миру на основі статуту ООН та міжнародного права - Шольц15.06.24, 20:03

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі