shchob-pidhotuvaty-maksymum-obladnannia-do-opaliuvalnoho-sezonu-v-minenerho-rozkryly-detali-naibilshoi-remontnoi-kampanii-v-istorii-ukrainskoi-enerhetyky

Щоб підготувати максимум обладнання до опалювального сезону: в Міненерго розкрили деталі найбільшої ремонтної кампанії в історії української енергетики

 • 27322 переглядiв

Україна здійснює безпрецедентну ремонтну кампанію енергетичних об'єктів, незважаючи на постійні атаки. Мета - підготувати максимум обладнання до опалювального сезону, особливо в атомній енергетиці.

Попри невпинні обстріли з боку агресора, енергетики проводять безпрецедентну за масштабами ремонтну кампанію. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів заступник голови Міненерго Микола Колісник, передає УНН.

"Ситуація в енергосистемі залишається складною, оскільки ворог продовжує обстріли об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури. Лише за минулу добу ми мали обстріли по Чернігівській області, де фактично по прифронтових територіях ми маємо найскладнішу ситуацію. На сьогодні здійснюється одна з найбільших ремонтних кампаній в історії України - це ремонти як об'єктів генерації, так і розподільчої мережі", - зазначив він.

Колісник нагадав, що Україна зазнала восьми комплексних атак на енергетичні об'єкти за рік, що призвело до втрати понад дев'яти гігават потужності. У відповідь на ці виклики розпочато одну з наймасштабніших ремонтних кампаній в історії країни, яка охоплює як об'єкти генерації, так і розподільчі мережі.

Пожежа на ЗАЕС: росіяни не дали експертам МАГАТЕ оглянути місце інциденту13.08.24, 21:20

"На сьогодні як раз ремонтна кампанія націлена не те, щоб підготувати максимум обладнання до опалювального сезону. Зокрема "Енергоатом" робить усе необхідне, аби наступний опалювальний сезон пройшов на максимальній потужності. Саме тому ремонти відбуваються зокрема в теплу пору. Зокрема, за дорученням міністра енергетики Германа Галущенка ремонтна кампанія побудована таким чином, щоб взимку - в період максимального навантаження на енергосистему - знаходилось всі дев'ять блоків АЕС в роботі. Атомна генерацію на сьогодні є однією з ключових, яка покриває переважну більшість споживання - до 60%. Тому вона є важливої складовою проходження опалювального сезону", - зазначив він.

Заступник міністра також відзначив важливу роботу, яку проводять теплоенергетики, гідроенергетики та працівники розподільчих мереж.

Європейська мережа операторів розглядає збільшення імпорту електроенергії в Україну взимку - "Укренерго"26.07.24, 16:47

Популярні

Новини по темі

Жнива 2024: аграрії Одещини перевершили минулорічні показники

 • 17996 переглядiв

Верещук: Одещина — серед лідерів у ветеранській політиці

 • 18924 переглядiв

Зеленський обговорив з міністром оборони Литви розвиток ОПК

 • 23659 переглядiв