ukenru
sentsov-otrimaye-nagorodu-pro-dignitate-humana-mzs-polschi

Сенцов отримає нагороду Pro Dignitate Humana - МЗС Польщі

 • 7363 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Польський міністр закордонних справ заявив Яцек Чапутовіч заявив, що Польща підтримуватиме Україну в протидії російській агресії, а український політв'язень Олег Сенцов отримає нагороду Pro Dignitate Humana. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter Посольства України у Польщі.

"Польща підтримуватиме Україну в протидії російській агресії, не визнає нелегальної анексії Росією Криму. Польща прийняла рішення присвоїти Олегу Сенцову нагороду Pro Dignitate Humana" - заявив Міністр закордоних справ Польщі Я.Чапутовіч. 

Довідка УНН: Премія Pro Dignitate Humana ("За людську гідність"), заснована в 2012 році міністром закордонних справ Республіки Польщі, присуджується за самовіддану і безкомпромісну діяльність на захист прав осіб, що піддаються переслідуванням і репресіям, за непохитну позицію в захисті прав особистості та поваги до людської гідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов отримає премію Сахарова - ЗМІ

Нагадаємо, фіналістами цьогорічної премії Сахарова стали український політв’язень Олег Сенцов, 11 неурядових організацій, що рятують мігрантів у Середземноморському регіоні, та активіст з Марокко Насір Зефзафі. 

Як повідомляв УНН, 25 жовтня лауреат буде визначений президентом парламенту Антоніо Таяні та лідерами політичних груп. Приз - сертифікат та 50 тисяч євро - буде вручений на церемонії у парламенті в Страсбурзі 12 грудня.

Зазначимо, премія Сахарова  за свободу думки вручається за досягнення в таких сферах, як захист прав людини, розвиток демократії і відстоювання верховенства права, повага до міжнародного законодавства, захист прав меншин. 

Українські Національні Новини

Політика