ukenru
schob-tsya-viyna-zakinchilasya-rosiya-povinna-prograti-sholts

Щоб війна в Україні закінчилася, росія повинна програти — Шольц

 • 648659 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі у Швейцарії заявив, що для того, щоб війна в Україні закінчилася, росія повинна програти, передає УНН.

Цитата

"Для того, щоб війна закінчилася, росія має програти. Тому ми постійно постачаємо в Україну велику кількість зброї в тісній консультації з нашими партнерами. Це включає системи протиповітряної оборони, такі як Iris-T або Patriot, артилерію та броньовані бойові машини піхоти, що знаменує глибокий перелом у німецькій зовнішній політиці та політиці безпеки", - заявив він.

Деталі

Крім цього, Шольц нагадав, що наприкінці жовтня ФРН разом з міжнародними експертами у Берліні працювала над розробкою плану Маршалла щодо довгострокової реконструкції України.

"Платформа основних донорів координує процес і в консультаціях з Україною забезпечує його впровадження", - зазначив канцлер.

Доповнення

За словами канцлера, росія вже "повністю провалилася в досягненні своїх імперіалістичних цілей" і додав, що Україна захищається "з великим успіхом і винятковою мужністю".

Шольц зауважив, що міжнародний альянс на чолі з G7 надав країні фінансову, економічну, гуманітарну та військову підтримку. Лише Німеччина минулого року надала понад 12 мільярдів євро, і планує продовжити підтримку Києва "стільки, скільки буде потрібно", повідомив він.

Нагадаємо

Євродепутати офіційно закликали канцлера Німеччини Олафа Шольца "без зволікань" доставити Україні основні бойові танки Leopard 2, а також сучасні системи протиповітряної оборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу