ukenru
schob-osvoyiti-zrk-patriot-zsu-znadobitsya-dekilka-misyatsiv-cnn

Щоб освоїти ЗРК Patriot ЗСУ знадобиться декілька місяців — CNN

 • 466857 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Для того, щоб українські війська були належним чином підготовлені для роботи з системою батарей Patriot, знадобиться "кілька місяців", заявив високопоставлений представник американського оборонного відомства журналістам у середу після того, як президент Джо Байден оголосив, що США надішлють батарею в Україну, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Patriot вимагає навчання, і ми очікуємо, що це займе кілька місяців, щоб забезпечити українським силам підготовку, необхідну для його успішного використання", - сказав чиновник.

Батарея ППО "Patriot" та боєприпаси, які США передають Україні в рамках останнього президентського пакету допомоги у сфері безпеки, "нададуть Україні критично важливий потенціал дальньої дії" для захисту від "крилатих ракет, балістичних ракет та літаків", додав урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Patriot може вплинути на перебіг війни – розповів речник Повітряних сил

"Для протиповітряної оборони не існує срібної кулі. Наша мета - допомогти Україні посилити багаторівневий інтегрований підхід до протиповітряної оборони", - сказав посадовець. 

"Patriot доповнить низку засобів середньої та малої дальності, які ми надали, і які союзники надали в рамках попередніх пакетів допомоги", - зазначив він.

Нагадаємо 

У новий пакет військової допомоги від США увійшла система Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке ППО Patriot і навіщо вони потрібні Україні?

Українські Національні Новини

Суспільство