sbu-vykryla-informatora-fsb-yakyi-koryhuvav-udary-rf-po-mykolaivshchyni

СБУ викрила інформатора фсб, який коригував удари рф по Миколаївщині

 • 30469 переглядiв

53-річний будівельник передавав ФСБ дані про розташування українських військ у Миколаєві. Він готував координати для атаки дронами та ракетами, за що йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Правоохоронці викрили ще одного інформатора фсб, який коригував повітряні удари країни-агресора по Миколаївщині. Про це заявили в Службі безпеки України, передає УНН.

Деталі

Підозрюваний - 53-річний будівельник, який перебував на зв’язку з блогером-агентом фсб Сергієм Лебедєвим (псевдонім "Лохматий"), який переховується в Донецьку.

Слідчі з'ясували, що за координатами чоловіка окупанти готували нову комбіновану атаку на обласний центр із використанням дронів-камікадзе типу "Ланцет" та крилатих ракет.

Основними цілями ворога були місця найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки Сил оборони. Також російська спецслужба планувала отримати від фігуранта локації ППО, зокрема мобільних вогневих груп, які обороняють портове місто.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Викрито 5 проросійських агітаторів: один з них контактував з генералом рф25.06.24, 13:52

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми

- резюмували в СБУ. 

Доповнення

Правоохоронці з'ясували, що саме через "Лохматого"коригувальник отримував вказівки російської спецслужби розвідувати пункти базування українських військ.

Для цього поплічник "Лохматого" об’їжджав територію обласного центру та прилеглу місцевість, де відстежував геолокації Сил оборони. Одночасно він намагався "втемну" випитувати інформацію про ЗСУ у мешканців громади, яким виконував замовлення на ремонтні роботи.

В СБУ додають, що отримані відомості зловмисник відображав на гугл-карті у вигляді позначок українських об’єктів для відправлення "звіту" фсб.

Нагадаємо

Служба безпеки затримала російського інформатора на Буковині. Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань рф.

Популярні

Новини по темі

У Києві за добу в ДТП загинуло троє пішоходів

 • 33949 переглядiв

Уряд Вельсу вперше в історії очолила жінка

 • 14017 переглядiв