ruvin-voroh-byv-po-kyievu-iz-kompleksiv-s-400-pereroblenymy-raketamy-ppo-shchob-sprychynyty-bilshu-kilkist-zhertv

Рувін: ворог бив по Києву із комплексів С-400 переробленими ракетами ППО, щоб спричинити більшу кількість жертв

 • 27355 переглядiв

Під час ракетної атаки на Київ 23 січня ворог переобладнав ЗРК С-400, щоб завдати більшої кількості жертв серед мирного населення, заявив Олександр Рувін, директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Під час останнього ракетного удару по Києву, який відбувся 23 січня, ворог бив із комплексів С-400 переробленими ракетами ППО типу "48Н". Це було зроблено свідомо, щоб спричинити більшу кількість жертв серед цивільного населення. Про це заявив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в ефірі телеканалу "Еспресо", пише УНН.

За словами Рувіна, такі перероблені ракети призначені не для точного попадання у ціль, а для масового ураження території.

"На певних місцях були вилучені об'єкти, які точно свідчать, що застосовувались ракети, які летять по балістичній траєкторії. Це "48-мі" ракети, які застосовуються ворогом у комплексах С-400. Ці ракети мали б використовуватися для протиповітряної оборони, але у росії їх переробили й тепер вони мають вид ураження "земля-земля". Відповідні об'єкти знайдені, тому можна точно ідентифікувати, що це ракети з комплексу С-400.

Вони не призначені для якогось влучного попадання у ціль, бо вони перекривають якісь великі території. Враховуючи їхню неточність, ці удари були спрямовані на завдання матеріальної шкоди та жертв серед цивільного населення", - зазначив Рувін.

Додатково

Директор КНДІСЕ раніше розповідав, що росія випробовує на українцях нові ракети для С-400.

"Російські військові, дійсно, почали використовувати нові типи зенітних ракет 40Н6 в комплексах С-400. Про це свідчать частини й уламки, виявлені на Запорізькому напрямку. Попередня експертна ідентифікація свідчить про те, що відповідні ракети можуть бути дослідними зразками, і ворог проводить їх випробовування", - пояснював Рувін.

Ворог атакував "Кинджалами" з вихідних компонентів "Іскандерів": Рувін розповів деталі останніх ракетних ударів по Україні10.01.24, 09:26

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Омбудсмен проти надання додаткових повноважень ТЦК

     • 26195 переглядiв

    Радбез ООН проведе екстрене засідання щодо Іл-76

     • 29260 переглядiв