rozvinchuyemo-mifi-yak-pravilno-piti-gorilku

Розвінчуємо міфи: як правильно пити горілку

 • 124516 переглядiв

№1. Міф про закуску.

Поширена думка, що закушувати алкоголь потрібно м'ясом, салом, грибами та гострими стравами, та це - омана. Подібні продукти дуже навантажують шлунково-кишковий тракт. А тому, ідеальним варіантом для закуски вважаються: яблука, квашена капуста, лимон, апельсини, кабачки, кавун, полуниця і навіть мед.

Й досі мало хто це знає про ці "секрети", а тому за традицією, продовжують закушувати горілку солоною рибою, кислими огірочками чи помідорами.

Крім того, горілчані напої не варто запивати газованими напоями. У такому випадку є ризик дуже швидко сп'яніти. А тому кращий варіант - це компот або морс.

№2. Міф про морозилку.

Звичайно, горілку потрібно пити охолодженою. Проте тримати пляшка в морозильній камері - не варто. Краще дві - три години, напередодні святкування, потримати її в холодильнику.

Річ у тому, що вода в горілці перетворюється на лід, який після замороження лишається стінках пляшки. Тож, таким чином у чарку ллється майже чистий спирт. І як результат - моментальне сп'яніння.

Оптимальна для подачі горілки температура - 5-8 градусів для спекотної погоди, і 10-12 градусів для зимового часу.

№3. Міф про те, що організм не можна підготувати до застілля

Виявляється можна. За 3-4 години до свята рекомендовано випити 40-50 мл горілки. В організмі тоді почнуть вироблятися речовини, які нейтралізують дію алкоголю. За годину до застілля радять з'їсти невеликий бутерброд з салом або маслом. Жирні страви трохи уповільнюють дію алкоголю.

Крім того, не завадить прийом активованого вугілля за півгодини до застілля. П'ють його зазвичай: 1 таблетка на 10 кг маси тіла.

№4. Міф про "підвищення градусу".

Після горілки ні в якому разі не можна пити інші алкогольні напої. Кажуть, що потрібно пити від слабкого до міцного, але це хибна порада. Тим паче, що міцніше горілки навряд чи щось знайдеться.

№5. Міф про "тверезний" морозець.

Після вживання горілки не можна відразу виходити на морозну вулицю. Для протверезіння підійдуть танці або легка розминка.

Як писав УНН, столиця і дві області встановили “горілчаний” рекорд.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Розвінчуємо міфи: як правильно пити горілку

     • 124516 переглядiв

    “Шуфутинський виїжджає”: соцмережі про втрачене літо

     • 56763 переглядiв

    "Енергоатом" реалізував 100% виробленої продукції

     • 7348 переглядiв

    У Борисполі жінка "прогулялася" по крилу літака

     • 32540 переглядiв