№1. Міф про закуску.
Поширена думка, що закушувати алкоголь потрібно м'ясом, салом, грибами та гострими стравами, та це - омана. Подібні продукти дуже навантажують шлунково-кишковий тракт. А тому, ідеальним варіантом для закуски вважаються: яблука, квашена капуста, лимон, апельсини, кабачки, кавун, полуниця і навіть мед.
Й досі мало хто це знає про ці "секрети", а тому за традицією, продовжують закушувати горілку солоною рибою, кислими огірочками чи помідорами.
Крім того, горілчані напої не варто запивати газованими напоями. У такому випадку є ризик дуже швидко сп'яніти. А тому кращий варіант - це компот або морс.
№2. Міф про морозилку.
Звичайно, горілку потрібно пити охолодженою. Проте тримати пляшка в морозильній камері - не варто. Краще дві - три години, напередодні святкування, потримати її в холодильнику.
Річ у тому, що вода в горілці перетворюється на лід, який після замороження лишається стінках пляшки. Тож, таким чином у чарку ллється майже чистий спирт. І як результат - моментальне сп'яніння.
Оптимальна для подачі горілки температура - 5-8 градусів для спекотної погоди, і 10-12 градусів для зимового часу.
№3. Міф про те, що організм не можна підготувати до застілля
Виявляється можна. За 3-4 години до свята рекомендовано випити 40-50 мл горілки. В організмі тоді почнуть вироблятися речовини, які нейтралізують дію алкоголю. За годину до застілля радять з'їсти невеликий бутерброд з салом або маслом. Жирні страви трохи уповільнюють дію алкоголю.
Крім того, не завадить прийом активованого вугілля за півгодини до застілля. П'ють його зазвичай: 1 таблетка на 10 кг маси тіла.
№4. Міф про "підвищення градусу".
Після горілки ні в якому разі не можна пити інші алкогольні напої. Кажуть, що потрібно пити від слабкого до міцного, але це хибна порада. Тим паче, що міцніше горілки навряд чи щось знайдеться.
№5. Міф про "тверезний" морозець.
Після вживання горілки не можна відразу виходити на морозну вулицю. Для протверезіння підійдуть танці або легка розминка.
Як писав УНН, столиця і дві області встановили “горілчаний” рекорд.