rozkradannia-5-mln-hrn-na-zakupivli-plr-testiv-dlia-ukrzaliznytsi-sudytymut-7-liudei

Розкрадання 5 млн грн. на закупівлі ПЛР-тестів для Укрзалізниці: судитимуть 7 людей

 • 16691 переглядiв

Сімох осіб судитимуть за спробу розтрати майже 5 мільйонів гривень Укрзалізниці під час закупівлі ПЛР-тестів на COVID-19.

Перед судом постануть 7 обвинувачених у спробі розкрасти  майже 5 млн гривень коштів Укрзалізниці під час закупівлі ПЛР-тестів. Обвинувальний акт стосовно них направлено до суду. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП. 

1 травня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно 4 колишніх службових осіб однієї з Філій Укрзалізниці та 3 представників комерційної структури, обвинувачених у замаху на заволодіння грошовими коштами у розмірі майже 5 млн гривень під час закупівлі ПЛР-тестів

- йдеться у повідомленні САП.

Як повідомляється, у 2020 році службові особи Укрзалізниці розробили схему заволодіння коштами під час закупівлі послуг з проведення ПЛР-тестування на COVID-19.  За даними слідства, вони штучно завищили очікувану ціну закупівлі однієї одиниці на понад 400 гривень порівняно з ринковою та забезпечили перемогу в процедурі закупівлі заздалегідь підібраного співучасниками суб'єкта господарювання. 

Усього співучасники планували заволодіти майже 5 млн гривень коштів, однак через не проходження внутрішньої процедури погодження, договір не було укладено.  

В САП повідомили, що ще двоє підозрюваних у цій справі переховуються від слідства, щодо них здійснювалось спеціальне досудове розслідування. Ще одного підозрюваного екстрадовано зі Словаччини. 

Кваліфікація дій осіб: ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України.

Розкрадання 5 млн грн на закупівлі ПЛР-тестів для Укрзалізниці: суд арештував екстрадованого підозрюваного14.08.23, 10:28 • [views_793200]

Популярні

Новини по темі

Кулеба: "росія вже перебуває в руках Китаю"

 • 21456 переглядiв