ukenru
rosiya-prizupinyaye-uchast-u-drsmd

Росія призупиняє участь у ДРСМД

 • 11787 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Президент Росії Володимир Путін заявив про припинення участі РФ в Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Ми зробимо наступне. Наша відповідь буде дзеркальна. Американські партнери оголосили про те, що вони припиняють свою участь в договорі, і ми припиняємо", - розповів Путін.

Також Путін доручив припинити спроби ініціювати переговори з питання ДРСМД.

"Всі наші пропозиції, як і раніше, в сфері обмеження ракет середньої і меншої дальності залишаються на столі, двері для переговорів відкриті", - зазначив Путін.

Також Путін попросив обидва відомства надалі не ініціювати ніяких переговорів з цієї проблеми.

"Почекаємо, поки наші партнери дозріють для того, щоб вести з нами рівноправний, змістовний діалог з цієї найважливішої тематики - і для нас, і для наших партнерів, так і для всього світу",- сказав Путін.

Нагадаємо, рішення Вашингтона призупинити виконання своїх зобов’язань в рамках Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) націлене на підвищення рівня безпеки США.

Як повідомляв УНН, посольство РФ вважає, що Лондон повинен повернути США на переговори з ДРСМД. Раніше в п’ятницю керівник МЗС Британії висловив на своїй сторінці в Twitter повну солідарність з рішенням США про призупинення виконання ДРСМД, додавши, що відповідальність за припинення дії договору буде лежати на Росії, якщо вона через півроку не змінить лінії своїх дій.

Українські Національні Новини

Новини Світу