ukenru
rosiya-planuye-falshivi-ataki-na-kritichno-vazhlivu-infrastrukturu-bilorusi-dlya-vtyaguvannya-u-viynu-isw

Росія планує фальшиві атаки на критично важливу інфраструктуру Білорусі для втягування у війну, — ISW

 • 401528 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Російські спецслужби планують фальшиві атаки на критично важливу інфраструктуру Білорусі, намагаючись змусити білоруську армію вступити у війну в Україні.

Про це експерти американського інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на українську розвідку, дали свою оцінку ситуації, пише УНН.

Деталі

Головне управління військової розвідки України (ГУР) 20 листопада повідомляло, що російські спецслужби планують здійснити кілька терактів під прикриттям на об’єктах критичної інфраструктури Білорусі, зокрема на Білоруській АЕС «Островець». ГУР також повідомляв, що російські спецслужби звинувачуватимуть у нападах Україну та країни НАТО, щоб прискорити залучення білоруських військових до війни Росії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб: не виключається, що ворог здійснить спроби збройних провокацій на державному кордоні

Раніше ISW оцінювало, що вступ Білорусі у війну залишається дуже малоймовірним через значний внутрішній ризик, попри те, що Росія та Білорусь підкреслюють свою двосторонню оборонну співпрацю.

Цитата

"Потенційні атаки під хибним прапором навряд чи змінять внутрішні фактори, які, як продовжує оцінювати ISW, стримують готовність Лукашенка вступити у війну від імені Росії", — йдеться у повідомленні.

Додамо

Білорусь за жовтень передала Росії 211 одиниць військової техніки.

Українські Національні Новини

Війна