rosiiskyi-dyplomat-u-shveitsarii-namahavsia-kupyty-zbroiu-pered-samitom-myru

Російський дипломат у Швейцарії намагався купити зброю перед Самітом миру

 • 104268 переглядiв

Російський дипломат у Швейцарії намагався незаконно придбати зброю та небезпечні речовини напередодні Глобального саміту миру.

У Швейцарії за кілька тижнів до Глобального саміту миру затримали російського дипломата, який намагався придбати вогнепальну зброю. Про це пише видання Tages-Anzeiger із посиланням на заяву швейцарської Федеральної прокуратури, передає УНН.

Деталі

За інформацією спецслужб, співробітник російського посольства у Берні намагався отримати зброю і небезпечні речовини в кількох місцях Швейцарії, зокрема, відвідав магазин, що належить швейцарсько-німецькому торговцю зброєю, але нічого не купив.

Генеральна прокуратура Швейцарії підтвердила, що в межах розслідування правоохоронці провели кілька обшуків, однак про затримання не повідомляється

Оскільки за міжнародним правом дипломати не можуть бути притягнуті до відповідальності в країні перебування, прокуратура виступила зі зверненням щодо зняття імунітету з підозрюваного. За інформацією Tages-Anzeiger, російський дипломат уже покинув Швейцарію.

Доповнення

Російського шпигуна у Швейцарії підозрюють у порушенні законів про військові матеріали та про заборону експорту зброї. До того ж, ще один підозрюваний перебуває під слідством за підозрою в порушенні законодавства про контроль за товарами.

Саміт миру, підтримка протиповітряного захисту України та допомога у відновленні: Зеленський зустрівся із Мелоні13.06.24, 18:28

Лілія Подоляк

Політика

Популярні

Новини по темі

На виставці Eurosatory 2024 представили дрон-смертник Colibri

 • 30352 переглядiв

Перша країна Євросоюзу розпочала видобуток урану

 • 31665 переглядiв

Грузинські вболівальники заспівали на Євро-2024 "Путін х***о"

 • 28838 переглядiв