ukenru
ridkisna-publichna-poizdka-predstavnyky-pivnichnoi-korei-vidvidaly-iran

Рідкісна публічна поїздка: представники Північної Кореї відвідали Іран

 • 16924 переглядiв

Північнокорейська делегація на чолі з міністром зовнішньоекономічних зв'язків відвідала Іран на тлі давніх підозр у співпраці між двома країнами щодо програм балістичних ракет і військових зв'язків.

Делегація Північної Кореї на чолі з міністром міжнародної торгівлі відвідала Іран, повідомили офіційні ЗМІ Північної Кореї в середу. Переговори між двома країнами, які, як вважається, мають секретні військові зв'язки, стали одними із небагатьох публічних, пише Reuters, передає УНН

Деталі

Міністр зовнішньоекономічних зв'язків Юн Чон Хо у вівторок вилетів із Пхеньяну на літаку на чолі делегації міністерства,  повідомило північнокорейське інформаційне агентство KCNA. Інших подробиць воно не повідомило.

Північну Корею та Іран давно підозрюють у співпраці за програмами балістичних ракет, можливо, в обміні технічним досвідом і компонентами для вироблення озброєння. В лютому агентство Reuters писало, що Іран надав росії велику кількість балістичних ракет для атак на Україну. 

Північну Корею також підозрюють у постачанні росії ракет і артилерії, хоча обидві країни заперечують ці звинувачення.

За даними KCNA, Юн бере активну участь у зростаючих обмінах з росією, а на початку цього місяця очолив делегацію, яка відвідала москву.

Китай суттєво збільшив поставки до росії навігаційного обладнання та комплектуючих до військової техніки - ЗМІ23.04.24, 17:14 • [views_0]