rf-stvoryt-20-tysiachnyi-afrykanskyi-korpus-naimantsiv-dlia-rozshyrennia-vplyvu-na-kontynenti

росія хоче набрати 20 тисяч найманців у "Африканський корпус" для розширення впливу на континенті - ЗМІ

 • 21316 переглядiв

кремль, бажаючи розширити свої позиції в Африці, планує створити 20-тисячну армію найманців.

рф створює армію найманців "Африканський корпус" у складі 20 тисяч осіб для розширення свого впливу на континенті. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

У період різкого зниження впливу Заходу кремль стрімко реалізовує стратегію відродження своїх позицій часів холодної війни в Африці. Нова ініціатива передбачає створення на досвіді вагнерівців "Африканського корпусу" у складі 20 тисяч найманців, який не лише посилить позиції рф у регіоні, але й дозволить москві утримувати контроль над їхньою бізнес-мережею в Африці, пише Bloomberg. 

Новий "Африканський корпус" має намір завербувати новобранців і колишніх бійців вагнера для розгортання мережі баз, підконтрольних міністерству оборони рф, у різних країнах континенту, зокрема в Буркіна-Фасо, Лівії, Малі, Центральноафриканській Республіці та Нігері.

Додамо

Колишній спеціальний посол США в Сахелі Джей Пітер Фам наголосив, що у разі переходу рф до "офіційної військової ролі" в Африці, країна-агресор не зможе заперечувати звинувачення ООН проти "вагнера" у скоєнні воєнних злочинів на континенті.

Якщо ви ребрендуєте ці сили як частину армії, ви тепер володієте цією проблемою

– зауважив Джей Пітер Фам.

росіяни створюють загони з найманців для відправки в Африку - ГУР17.01.24, 17:05

Юлія Котвицька

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі