rf-povnistiu-zainiata-viinoiu-proty-ukrainy-u-nato-ne-bachat-viiskovoi-zahrozy-z-boku-moskvy-dlia-bud-iakoho-chlena-aliansu

рф повністю зайнята війною проти України: у НАТО не бачать військової загрози з боку москви для будь-якого члена Альянсу

 • 22949 переглядiв

НАТО не бачить безпосередньої військової загрози для будь-якого члена Альянсу, оскільки росія зараз повністю задіяна у війні проти України. Проте в Альянісі зберігають пильність щодо потенційних кібератак, саботажу та інших ворожих дій.

У НАТО не бачать жодної безпосередньої військової загрози проти будь-якого члена Альянсу, адже росія зараз повністю зайнята війною проти України. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання, чи є рф новою загрозою для східного флангу НАТО, передає УНН.

"Ми не бачимо жодної безпосередньої військової загрози проти будь-якого члена НАТО. І росія зараз повністю зайнята війною проти України. І вони також перекинули багато сил з уздовж кордону між росією та Фінляндією вниз до України. Тому ми не бачимо жодної безпосередньої військової загрози проти будь-якого члена НАТО", - сказав Столтенберг.

Столтенберг очікує, що союзники погодяться з рішучою заявою про членство України в НАТО10.07.24, 19:43

Натомість, за його словами, у НАТО бачать постійну загрозу кібератак, диверсій, різних видів ворожих дій проти союзників по НАТО. 

"... звичайно, ми повинні бути пильними. Ми уважно стежимо за тим, що робить росія. А члени НАТО вкладають значні кошти в нові сучасні оборонні можливості. І лише той факт, що тепер у нас є Фінляндія та Швеція як члени, зробив НАТО сильнішим, а Фінляндію та Швецію безпечнішими.

Фінляндія надає до нашого Альянсу дуже боєздатні сили — добре оснащені, добре навчені сили, і той факт, що Фінляндія тепер є членом, також, звичайно, полегшує планування оборони в Північній Європі, а також у країнах Балтії", - резюмував Столтенберг.

НАТО і Південна Корея розглянуть "флагманський проект" щодо України на саміті - Столтенберг06.07.24, 12:47

Популярні

Новини по темі