rf-namagayetsya-povnistyu-zakhopiti-donechchinu-ale-yiy-tse-ne-vdastsya-tsentr-stratkomu-poyasniv-chomu

рф намагається повністю захопити Донеччину, але їй це не вдасться - Центр страткому пояснив, чому

 • 353616 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Російські загарбники не можуть перемогти Україну, тому зосередилися на досягненні символічної мети – повній окупації Донеччини. Центр стратегічних комунікацій пояснив, чому в рашистів не вийде захопити Донецьку область, передає УНН.

Цитата

«росіяни не можуть перемогти Україну, тому зосередилися на досягненні символічної мети – повній окупації Донеччини, оголошеної «російською», - йдеться в повідомленні.

Центр стратегічних комунікацій зазначив, що рф не вдасться повністю захопити Донецьку область та пояснив чому:

  • Під Бахмутом і Соледаром відбуваються найінтенсивніші бої, але ці міста – лише один з кількох рубежів ешелованої українською оборони області.
  • Повільне просування військових рф зі значними втратами стратегічно нічого не вирішує.
  • ЗСУ не дають ворогу глибоко вклинитись у свої позиції, виснажують його та максимально знижують його наступальний потенціал.
  • Сили оборони перейдуть у рішучий контрнаступ, щойно це буде можливим. І тоді теперішні «здобутки» окупантів втратять будь-який сенс. Так уже було на Харківщині.
  • Визволення Донеччини вже почалося. Минулого року українські воїни вибили ворога з півночі області, повернувши контроль над Лиманом і Святогірськом.

Доповнення

президент Зеленський повідомляв, що окупанти зараз сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі.

Заяви російських військових про захоплення Соледара на Донеччині не відповідають дійсності, вказали у Східному угрупуванні військ.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський відвідав Львів

     • 588251 переглядiв