ukenru
rechnik-derzhprikordonsluzhbi-rozpoviv-scho-mozhe-zagrozhuvati-borisu-baumu-yakiy-vtik-z-ukrayini-za-latviyskim-pasportom

Речник Держприкордонслужби розповів, що може загрожувати Борису Бауму, який втік з України за латвійським паспортом

 • 242931 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ексклюзивному коментарі УНН повідомив, що у разі, якщо ДПСУ дізнається про втечу російського бізнесмена Бориса Баума з України за латвійським паспортом, йому буде загрожувати адмінвідповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не надаємо інформацію про своїх громадян": МВС Латвії відмовилося коментувати громадянство Баума

Цитата

“В першу чергу така особа розглядається як громадянин України, якщо в нього є українське громадянство, а не як громадянин іншої країни. Тому за спробу незаконного перетину кордону, оскільки він надає зовсім інші документи під час реєстрації, йому може загрожувати адміністративна відповідальність”, - повідомив Демченко.

Журналісти УНН з власних джерел дізналися, що російський бізнесмен та лобіст грального бізнесу в Україні Борис Баум втік з України за своїм латвійським паспортом.

Борис Баум залізничним транспортом перетнув українсько-польський кордон 22 червня о о 4:36 ранку по дійсному паспорту громадянина Латвії LV6128194 та досі не повернувся до України.

За інформацією ЗМІ, Баум у 2020 році отримав українське громадянство. Після чого - був обраний першим заступником голови ради КРАІЛ. Нещодавно розслідувачі InformNapalm з’ясували, що саме Борис Баум вже під час війни лобіював видачу ліцензії російській букмекерській компанії 1xBet для роботи в Україні.

Нагадаємо

Головне слідче управління Нацполіції вже відкрило кримінальне провадження (№ 12022000000000558) через приховування частини отриманих від гральної діяльності доходів.

У матеріалах справи фігурують три компанії: "Плей Фан Інвестмент", яка є власником бренду "Фан Спорт", "Вбет Україна" - бренд VBET та "Твоя Беттінгова Компанія" - бренд 1xBet.

Провадження відкрито за двома статтями: ст. 362 КК України (передбачає покарання за несанкціоноване втручання в комп’ютеризовані системи обробки та зберігання інформації), ст. 209 ККУ (володіння майном, набутим злочинними шляхом, а також здійснення фінансових операцій та інших дій, спрямованих на приховування такого майна). Тобто йдеться про ведення подвійної бухгалтерії та виведення в "тінь" отриманих доходів.

Українські Національні Новини

Суспільство