ukenru
radbez-oon-sogodni-ekstreno-zberetsya-cherez-krizu-na-kordoni-polschi-ta-bilorusi

Радбез ООН сьогодні екстрено збереться через кризу на кордоні Польщі та Білорусі

 • 27065 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Рада Безпеки ООН сьогодні, 11 листопада, проведе екстрене засідання на тлі міграційної кризи на кордоні Польщі та Білорусі. Зустріч пройде у закритому форматі, повідомляє УНН із посиланням на DW.

Деталі

Повідомляється, що засідання пройде на запит Естонії, Франції та Ірландії.

Як заявив прессекретар Генсека ООН Стефан Дюжаррик, "подібні ситуації не повинні використовуватися в політичних цілях або спричиняти напруженість у відносинах між державами".

Зокрема, в ООН наголосили на важливості забезпечення того, щоб питання міграції та біженців вирішувалися відповідно до гуманітарних принципів та міжнародного права.

Додамо

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу