rada-bezpeky-oon-ukhvalyla-rezoliutsiiu-shchodo-posylennia-bezpeky-humanitarnykh-pratsivnykiv-u-hazi

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо посилення безпеки гуманітарних працівників у Газі

 • 29211 переглядiв

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій наголошується на необхідності посилення безпеки гуманітарних працівників у Газі, при цьому рф утрималася.

Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію щодо посилення безпеки гуманітарних працівників у Газі. Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй, що складається з 15 членів, очолювана Швейцарією та підтримана понад 90 країнами, у п’ятницю прийняла резолюцію, в якій наголошується на необхідності посилення безпеки гуманітарних працівників у Газі, особливо тих, хто був найнятий на місцевому рівні та стикається із значними ризиками.

Резолюція була прийнята 14 країнами, проте утрималася рф. У документі підкреслюється важливість забезпечення безпеки працівників, які надають життєво необхідну допомогу в зоні конфлікту.

Голова ООН з надання допомоги Мартін Гріффітс привітав це рішення та підкреслив серйозні наслідки військових операцій Ізраїлю в найпівденнішому місті Гази Рафах. Він заявив, що безпека гуманітарних працівників має бути пріоритетом, оскільки їхня робота є ключовою для підтримки постраждалого населення.

Суд ООН зобов'язав Ізраїль припинити операцію у Рафаху24.05.24, 16:59

Популярні

Новини по темі

У Харкові знову пролунали вибухи

 • 25053 переглядiв

У Харкові пролунали вибухи, мер закликає до обережності

 • 21536 переглядiв