prysutnist-rosiiskoho-pidvodnoho-chovna-v-chornomu-mori-lyshe-dlia-halochky-pletenchuk

Присутність російського підводного човна в Чорному морі лише для "галочки" – Плетенчук

 • 39887 переглядiв

росія продовжує демонструвати присутність підводного човна в Чорному морі. Підводний човен може нести до 4 ракет "Калібр", які використовуються лише під час комбінованих атак.

росія продовжує демонструвати свою присутність у Чорному морі за допомогою підводних човнів, оснащених ракетами, оскільки глибина моря дозволяє проводити такі операції. Це відбувається на тлі того, що російські військові були змушені залишити Азовське море.  Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

За присутність підводного човна в Чорному морі, таким чином росіяни можуть поставити хоча б одну таку "галочку". Азов вони змушені були покинути. Там підводним човном не розженешся - тому що там глибина максимальна 15 метрів, то йому навіть у надводному положенні буде затісно. А в Чорному морі глибина дозволяє в принципі бути присутніми. От вони намагаються цю присутність демонструвати у такий спосіб. Виходити надводними човнами в них бажання особливого нема

- каже Плетенчук.

Він зазначає, що росіяни не можуть собі дозволити вийти в море великою кількістю одиниць.

"Вже довгий час виходити вони можуть лише підводними човнами, на який може нести до 4 ракет. Застосовувати ці ракети, як окрему систему озброєння для них не ефективні", - каже Плетенчук.

Він додає, що Калібри росіяни можуть використовувати лише під час комбінованих атак, лише для навантаження українського ППО, а використання Криму, як платформу для запуску шахедів, вже знизили до нуля.

Нагадаємо

Станом на ранок четверга, 17 серпня, російська армія вивела у Чорне море один ракетоносій із загальним залпом - до 4 крилатих ракет "Калібр".

Популярні

Новини по темі

У Monobank заявили про DDoS-атаку другу добу

 • 13908 переглядiв