prorosiiski-partii-nabraly-469percent-na-mistsevykh-vyborakh-u-saksonii

Проросійські партії набрали 46,9% на місцевих виборах у Саксонії на сході Німеччини

 • 11052 переглядiв

На місцевих виборах у Саксонії проросійські партії набрали 46,9% голосів. "Альтернатива для Німеччини" отримала 30,6%, "Союз Сари Вагенкнехт" - 11,8%, Ліва партія - 4,5%.

На виборах у східній федеральній землі Саксонія в Німеччині перемогу здобули праві популісти. Про це УНН пише з посиланням на Bild.

Деталі

У федеральній землі Саксонія на сході ФРН відбулися вибори до ландтагу. Місцеве статистичне відомство опублікувало попередні підсумки: ультраправа "Альтернатива для Німеччини" отримала 30,6% голосів, "Союз Сари Вагенкнехт" - 11,8%, Ліва партія - 4,5%. Усі вони висловлюються проти підтримки України, за умиротворення росії та діалог із путіним.

Тепер на партії регіону чекають тривалі переговори про створення нової правлячої коаліції. Жодна не хоче вступати в союз з АдН. Та вже заявила, що відкрита до діалогу з усіма. Минула коаліція з ХДС, СДПН і "Зелених" більш неможлива.

Нагадаємо

Віцепрезидентка Європейської комісії Віра Юрова попередила, що президент росії володимир путін може спробувати вплинути на майбутні вибори в Німеччині за допомогою кампаній дезінформації та операцій російських спецслужб.

«Альтернатива для Германии» впервые победила на выборах в Тюрингии02.09.2024, 01:41

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Щедрищевому на Луганщині згоріло понад 80 будинків - ОВА

     • 16771 переглядiв