ukenru
proponuvaly-karaty-pozbavlenniam-voli-za-pryvlasnennia-derzhfunktsii-tretiakova-vidklykaie-zakonoproiekt

Пропонували карати позбавленням волі за привласнення держфункцій: Третьякова відкликає законопроєкт

 • 40073 переглядiв

Народний депутат Галина Третьякова відкликає законопроект №11104, який пропонував ввести кримінальну відповідальність за несанкціоноване представництво України на міжнародних переговорах, після того, як його розкритикували.

Нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова відкликала на доопрацювання законопроєкт №11104, який пропонує кримінальну відповідальність за неуповноважене представництво України в міжнародних переговорах, передає УНН.

"Ок. Відкликаю на доопрацювання", - написала Третьякова у Facebook.

Контекст

У ВР зареєстрували законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.

Його ініціатори народні депутати Галина Третьякова та Мар'яна Безугла.

Законопроектом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України нормою щодо криміналізації державної зради у вигляді привласнення державних 2 функцій, а саме представлення інтересів України неуповноваженими на те особами.

У коментарі Суспільному  нардепка Третьякова пояснила, що в Україні мають діяти принципи міжнародної політики за принципом One Voice — один голос.

"Під час війни, коли нам потрібна зброя, гуманітарна допомога, у нас цей голос має бути один. Водночас у нас не поодинокі випадки, коли різні політики, різні посадові особи, без повноважень на проведення міжнародних перемовин з іноземними урядами, можуть брати на себе представлення України навіть не в контексті преамбули Конституції, або нашої Конституції, де ми спрямували свій вибір на вступ до євроспільноти і до НАТО", — пояснювала Третьякова.

Проте ініціативу розкритикували, зокрема, однопартієць Третьякової та Безуглої, народний депутат Віталій Безгін та очільниця "Центру громадянських свобод" Олександра Матвійчук.