ukenru
prikarpattsi-splatili-mayzhe-300-mln-grn-viyskovogo-zboru

Прикарпатці сплатили майже 300 млн грн військового збору

 • 3591 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. З початку 2018 року платники податків Прикарпаття перерахували до державного бюджету 289,6 млн грн військового збору. Про це повідомляє ГУ ДФС в Івано-Франківській області, передає УНН.

"В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 56,2 млн грн", - інформують в управлінні.

Також, у ДФС поінформували, що платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Збір зараховується до державного бюджету. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка.

Поряд з цим, нагадаємо, що за підсумками 2017 року ФК "Динамо" сплатив всього 830 тис. грн військового збору.

Через це ветерани АТО закликали власників клубу - братів Суркісів, сплатити військовий збір у повному обсязі.

За інформацією військових, ФК "Динамо" ухиляється від сплати податків шляхом декларації мінімальних заробітних плат футболістів, а також шляхом фінансування ФК через кіпрський офшор Dynamo Kiev (Cyprus).

Ігор Суркіс у відповідь на звинувачення у несплаті податків заявив, що його гравці не отримують зарплат у конвертах, проте президент клубу так і не зміг пояснити, чому гонорари динамівців у податкових деклараціях становлять смішні 18-20 тис. грн на місяць.

Українські Національні Новини

Економіка