prezydent-rumunii-skhvalyv-navchannia-ukrainskykh-pilotiv-na-f-16-v-kraini

Президент Румунії схвалив навчання українських пілотів на F-16 в країні

 • 27144 переглядiв

Президент Румунії Клаус Йоганніс схвалив підготовку близько 50 українських пілотів на літаках F-16 на військовій базі в Румунії, а також транзит зброї для України через Румунію, переданої Фінляндією.

 Президент Румунії Клаус Йоганніс схвалив навчання українських військових на літаках F-16 на військовій базі в країні.  Крім того, глава держави дав згоду на перевезення територією Румунії зброї для України, переданої Фінляндією. Про це повідомляє Digi24, передає УНН

Деталі 

Президент повідомив парламенту, що він схвалив транзит через територію країни обладнання та матеріальних цінностей, переданих Фінляндією Україні. Також дав дав згоду на навчання керувати літаками F-16  близько 50 українських військовослужбовців  на військовій базі Фетешті.

Як повідомляється, інформацію президента направили в комітети з оборони, її винесуть на голосування в порядку денному наступного спільного пленарного засідання. 

Представники влади не повідомили, коли почнеться навчання, але Digi24 із посиланням на джерела пише, що українські військові мають прибути на авіабазу Фетешті цього літа. Очікується, що навчання на F-16 закінчиться наприкінці року.

Доповнення 

До кінця 2024 року Україна отримає перші літаки F-16. 

Україна вже адаптує інфраструктуру під літаки F-16, що дозволить виконувати завдання зі злітно-посадкових смуг і утримуватись на аеродромах. 

Популярні

Новини по темі