ukenru
prezident-rf-styagnula-zagrozlivu-kilkist-korabliv-u-chornomu-mori

Президент: РФ стягнула загрозливу кількість кораблів у Чорному морі

 • 21662 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Росія має небезпечну кількість кораблів у Чорному морі, що може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії та Туреччині. Про це йдеться у статті Президента України Петра Порошенка для статті у The New York Times, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

“Ці останні події безпосередньо впливають на безпеку всього НАТО. У даний час Росія має загрозливу кількість морських кораблів у Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО Румунії, Болгарії та Туреччині. І це може бути лише початком”, — написав Порошенко.

Глава держави акцентував увагу на значну присутність Росії у Балтійському морі.

“Нещодавно російські бійці були перехоплені не вперше над Балтійським регіоном і не подали плану польотів. Хто може гарантувати, що це не репетиція патрулювання над горезвісним газопроводом „Північний потік-2“, який будується Росією через Балтійське море, щоб кинути виклик Європі?”, — наголосив він.

Також нагадаємо, що напередодні Порошенко попередив, що агресія РФ є "непередбачуваною і від неї можна очікувати нападу будь-де, як варіант, на країни Балтії", або "захищатиме зброєю “Північний потік-2”".

Раніше УНН повідомляв, що Пентагон підтвердив інформацію про позаплановий політ військового літака США і союзників над територією України через Керченську кризу.

Українські Національні Новини

Політика