ukenru
prezident-finlyandiyi-pidtverdiv-scho-zaproponuvav-provesti-u-sebe-zustrich-putina-i-baydena

Президент Фінляндії підтвердив, що запропонував провести у себе зустріч Путіна і Байдена

 • 14123 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Президент Фінляндії Саулі Нііністе запропонував Фінляндію в якості приймаючої країни для можливої ​​зустрічі президента США Джо Байдена і його російського колеги Володимира Путіна. Про це повідомили в канцелярії президента Нііністе в п'ятницю у відповідь на запит AFP, передає УНН.

Цитата:

"Що стосується цієї можливої ​​зустрічі, готовність Фінляндії організувати її була представлена ​​як Вашингтону, так і Москві", - повідомив прес-секретар канцелярії президента.

Деталі

Раніше про можливість провести зустріч в Фінляндії повідомляли ЗМІ.

Відзначимо також, що на цьому тижні президент Фінляндії Саулі Нііністе і президент Росії Володимир Путін обговорили напружену ситуацію на Кримському півострові і на російсько-українському кордоні.

Пізніше Нііністе зідзвонився з президентом Зеленським.

Контекст

На цьому тижні Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним підняв питання про стягування російських військ до кордонів України і закликав знизити військову напруженість.

Також в Білому домі повідомили, що американський лідер запропонував російському колезі провести зустріч.

Виступаючи із заявою для преси напередодні, Байден заявив, що запропонував провести зустріч у форматі саміту в Європі влітку цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу