prezentatsiia-mintsyfry-u-davosi-eaktsyz-rozmytnennia-avto-u-dii-ta-inshi-ukrainski-tsyfrovi-reformy

Презентація Мінцифри у Давосі: еАкциз, розмитнення авто у Дії та інші українські цифрові реформи

 • 117445 переглядiв

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Міністерство цифрової трансформації України презентувало свої цифрові реформи, зокрема електронні акцизи та розмитнення автомобілів через додаток "Дія". З представником США Пенні Пріцкер вони обговорили цифровізацію, оборонні технології, "Дія.Сіті" та "Мрію".

Команда Мінцифри презентувала на всесвітньому економічному форрумі у Давосі українські розробки. Зокрема, послуги еАкцизу та розмитнення авто через додаток Дія. Про роботу української делегації розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

Фодоров розповів, що на економічному форумі він познайомився з Пенні Пріцкер, Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України. Команда Мінфри розповіли їй про цифровізацію, defence-tech, Дія.City та Мрію.

Пріцкер у свою чергу запевнила, що США не тільки виділяють кошти на потреби України, а й допомагають залучати інвестиції приватних компаній.

Інвестиції — це про win-win підхід, створення робочих місць, розвиток економіки та зростання ВВП. Проте для того, щоб прийшли інвестори, треба створювати сприятливі умови — відкритий ринок, прозору податкову та митну системи.

– наголосив Федоров.

Міністр також зазначив, що команда очолюваного ним відомства вже працює над упровадженням еАкцизу, що боротиметься із сірим ринком. А також над розмитненням авто в Дії, що посилить прозорість роботи митниці.

Федоров також подякував пані Пріцкер за зусилля для України. Та наполіг на продовженні комунікації із українськими топпартнерами.

Українська делегація у Давосі провела зустрічі з представниками європейських країн: що відомо15.01.24, 18:47

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що на мирних зустрічах у Давосі українська делегація провела дискусії з представниками понад 50 країн та міжнародних організацій. Переговори були зосереджені на імплементації української формули миру, глобальній безпеці, продовольчій безпеці та двосторонньому співробітництві.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні пролунали вибухи

     • 24745 переглядiв