premierka-estonii-kallas-podala-u-vidstavku-vona-maie-staty-holovnym-dyplomatom-yes

Прем'єрка Естонії Каллас подала у відставку. Вона має стати головним дипломатом ЄС

 • 11854 переглядiв

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас подала у відставку разом з усім своїм урядом після позачергового засідання, оскільки очікується, що вона замінить Жозепа Борреля на посаді головного дипломата ЄС.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, яка, як очікується, змінить голову дипломатії ЄС Жозепа Борреля, подала у відставку, пише УНН з посиланням на Delfi та ERR.

Деталі

Як зазначається, у понеділок уряд на чолі з Каєю Каллас зібрався на позачергове засідання, на якому прем'єр-міністр Естонії та весь уряд подали у відставку.

"Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас передала заяву про відставку президенту Алару Карісу у Кадріорзі", - ідеться у повідомленні.

"Я думаю, що всім сумно покидати цю будівлю. Дуже важка робота, але й дуже цікава, тож мені, звичайно, її не вистачатиме, але зараз - нові виклики", - сказала прем'єр-міністр Естонії після своєї останньої прес-конференції в інтерв'ю Delfi.

За словами Каллас, той період, коли вона очолювала уряд, був сповнений кризами небувалого раніше масштабу.

Кая Каллас, яка залишає посаду прем'єр-міністра Естонії, як очікується, стане верховним представником Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки. Водночас вона стане віце-президентом Єврокомісії.

До вступу на посаду нового уряду Каллас, як зазначається, продовжуватиме виконувати обов'язки прем'єр-міністра. Вона висловила сподівання, що новий уряд буде сформовано досить швидко.

Доповнення

Каллас обіймала посаду прем'єр-міністра Естонії із січня 2021 року.

Фон дер Ляєн, Кошта та Каллас отримали найвищі посади в ЄС28.06.24, 08:37

Популярні

Новини по темі

На півдні сьогодні знищили вже 4 ворожі дрони-розвідники

 • 18691 переглядiв