premier-moldovy-prokomentuvav-mozhlyvist-vydachi-viiskovozoboviazanykh-ukraintsiv

Прем'єр Молдови прокоментував можливість видачі військовозобов'язаних українців

 • 32382 переглядiв

Прем'єр Молдови заявив, що країна дотримуватиметься міжнародного законодавства щодо прав людини. Це відповідь на запит України про видачу чоловіків, які залишили країну через мобілізацію.

Молдова дотримуватиметься міжнародного законодавства в тому, що стосується прав людини. Так прем'єр-міністр Дорін Речан в інтерв'ю NewsMaker прокоментував запит влади України видавати чоловіків, які залишили територію країни і втекли від мобілізації, передає УНН.

Прем'єр-міністру нагадали про слова посла України в Молдові Марка Шевченка. Він сказав, що Київ веде "певний діалог" із Кишиневом про повернення в Україну чоловіків призовного віку, які втекли за кордон.

"В України є такі побажання щодо всіх країн, де перебувають українці. Ми, як і всі, дотримуємося міжнародних правил і прав людини. Ми будемо діяти відповідно до законів міжнародного права", - сказав Речан.

На запитання, чи означає це, що Молдова не видаватиме військовозобов'язаних українців, прем'єр відповів так: "Ми будемо дотримуватися міжнародного законодавства в тому, що стосується прав людини".

Украинцев за рубежом, которые не обновили военно-учетные данные, тоже могут оштрафовать - Минобороны16.07.2024, 17:10

Доповнення

У квітні прем'єр Литви Інгріда Шімоніте заявила, що питання повернення військовозобов'язаних чоловіків в Україну потребує консультацій на рівні Європейського Союзу.

В Угорщині заявили, що не повертатимуть українських чоловіків.

В Естонії заявляли, що не допомагатимуть Києву з мобілізацією українців на своїй території.

Популярні

Новини по темі

У 200-річному палаці Красицьких на Рівненщині обвалився дах

 • 13847 переглядiв

Україна та Ірландія обговорили зміст двосторонньої угоди

 • 23457 переглядiв