premier-fiala-pro-pidpal-u-prazi-isnuie-pidozra-shcho-ataku-orhanizuvala-i-finansuvala-rosiia

Прем'єр Фіала про підпал у Празі: "Існує підозра, що атаку організувала і фінансувала росія"

 • 45624 переглядiв

Імовірно організований і профінансований росією підпал гаражів муніципальної транспортної компанії в Празі минулого тижня розглядається як частина гібридної війни рф проти Чеської Республіки.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що досить імовірно, що до справи про підпал у гаражах муніципальної транспортної компанії, який стався минулого тижня у Празі,   причетна росія.  Про це УНН повідомляє із посиланням на Chech Radio. 

"Існує підозра, що атаку організувала і фінансувала росія, це частина гібридної війни, від якої ми повинні захищатися", - сказав Фіала. 

Віцепрем'єр країни Віт Ракушан додав, що "подібні атаки тепер можуть плануватися по всій Європі, і Чеська Республіка також може стати країною-мішенню. 

"Ми звикли до того, що російські атаки були переважно гібридними і націленими на ІТ-інфраструктуру. Зараз ми в такій стадії, коли це може бути застосовано і до фізичних об'єктів", - вважає віцепрем'єр. 

Доповнення 

Поліція отримала фотографію підозрюваного і затримала його в суботу вранці. У неділю було порушено кримінальну справу, у понеділок суд ухвалив рішення взяти обвинуваченого під варту.  За теракт йому загрожує від 12 до 20 років тюремного ув'язнення або виняткова міра покарання. 

Згідно з інформацією, що надійшла у вихідні, затриманий чоловік є південноамериканцем за походженням і розмовляє іспанською.

Поліція Чехії посилила заходи безпеки в громадських місцях через інформацію про можливий теракт. 

Напад на українських волонтерів у Празі: поліція затримала чотирьох іноземців03.06.24, 19:29

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У росії розпочався другий етап ядерних навчань: що відомо

     • 24670 переглядiв

    Жнива-2024: на Одещині готуються збирати врожай

     • 80143 переглядiв