ukenru
portugaliya-priyednayetsya-do-sil-shvidkogo-reaguvannya-nato

Португалія приєднається до сил швидкого реагування НАТО

 • 14650 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Португалія приєднається до багатонаціональних об'єднаних сил високої готовності НАТО, які мають забезпечувати швидке військове реагування на кризу. Про це повідомляє УНН із посиланням на Euractiv.

Деталі

"Відповідно до міжнародних зобов'язань, взятих перед НАТО, у 2022 році Португалія братиме участь у силах реагування НАТО (NRF), які знаходяться під командуванням верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі (SACEUR)", - ідеться у повідомленні.

До складу сил реагування НАТО входить "Спільна оперативна група дуже високої готовності" (VJTF), яка може бути готовою до реагування протягом семи днів.

"Кошти, виділені Португалією для VJTF на 2022 рік, може використати НАТО у разі повної або часткової активації, залежно від типу виконуваної місії", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі ВВС Radio 5 заявив, що Україна може проявити “гнучкість” у питанні вступу в НАТО для того, щоб запобігти війні з Росією.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко зазначив, що слова Пристайка про готовність України відмовитися від членства в НАТО, вирвано з контексту.

Українські Національні Новини

Новини Світу