portugaliya-gotova-priymati-na-likuvannya-ta-reabilitatsiyu-bilshe-poranenikh-ukrayintsiv

Португалія готова приймати на лікування та реабілітацію більше поранених українців

 • 216781 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Португалія готова приймати на лікування та реабілітацію травм війни ще більшу кількість поранених українців. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я за підсумками розмови міністрів охорони здоров'я України та Португалії Віктора Ляшка та Марти Темідо, інформує УНН.

Деталі

Під час спілкування глави МОЗ домовилися про подальшу співпрацю у напрямку медичної евакуації та реабілітації українських пацієнтів з мінно-вибуховими травмами, а також про можливість експертної допомоги у сфері психологічної та нейрореабілітації між португальськими та українськими медиками.

Так, очільниця МОЗ Португалії підтвердила готовність їхньої системи охорони здоров'я до подальшого збільшення кількості українців, які матимуть змогу отримувати необхідне лікування у медичних закладах Португалії.

Віктор Ляшко висловив подяку уряду Португалії за системну підтримку медичної сфери України, зокрема гуманітарної допомоги у вигляді лікарських препаратів, медичних виробів та обладнання.

Доповнення 

У сусідній Чехії проходять лікування двоє військовослужбовців Збройних сил України, які отримали поранення в ході повномасштабної війни проти рф. Курс реабілітації пацієнти проходять на курорті Дарків, на сході країни.

Латвія відновлює програму реабілітації поранених українських військових.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі перестануть міняти гривні на злоті за курсом НБУ

     • 555031 переглядiв

    На Одещині ППО збила ворожий безпілотник

     • 116074 переглядiв