ponad-540-ukrainskykh-viiskovykh-proishly-reabilitatsiiu-v-latvii

Понад 540 українських військових пройшли реабілітацію в Латвії

 • 12951 переглядiв

Латвія надала медичну реабілітацію понад 540 пораненим українським військовим. Країна продовжить підтримку України, відправляючи гуманітарну допомогу та приймаючи поранених солдатів на лікування.

Понад 540 українських військовослужбовців, які дістали поранення під час війни, вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії. Про це заявив міністр охорони здоров'я країни Хосам Абу Мері, який разом із послом України в Латвії Анатолієм Куцеволсом напередодні відвідали реабілітаційний центр "Яункемері". Про це УНН повідомляє із посилання на латвійське відомство. 

Понад 540 солдатів, які дістали поранення в Україні, вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії. Ми враховуємо кілька моментів, щоб запропонувати найкращі умови для солдатів - необхідних спеціалістів і місцерозташування, щоб за потреби забезпечити транспорт або надати інших лікарів для консультацій. Військові травми та реабілітація солдатів мають свою специфіку, і я радий, що латвійські фахівці демонструють високий рівень професіоналізму. Латвія продовжить надавати підтримку Україні, ми невпинно стежимо за поточною ситуацією і підтримуємо зв'язок з українською стороною

 - підкреслив Хосам Абу Мері.

Як повідомляється, здебільшого солдати проходять лікування в Національному реабілітаційному центрі "Вайварі", але можливості госпіталю з прийому поранених військовослужбовців сягнули максимуму, тому було знайдено інші варіанти. Цього року реабілітаційний центр "Яункемері" прийме загалом 50 солдатів.

У "Яункемер"і міністр і посол ознайомилися з програмами та методами, які пропонує реабілітаційний центр для медичної реабілітації українських солдатів.

Також повідомляється, що цього тижня Латвія відправить Україні черговий вантаж гуманітарної допомоги. Надішлють антибіотики, шприци, голки, інфузійні системи, маніпуляційні джгути, пов'язки для зупинки кровотечі, яка загрожує життю, та бинти для перев'язки великих ран. Вантаж буде передано Центру громадського здоров'я міністерства охорони здоров'я України для розподілу по лікарнях.

Зеленський: Міноборони з Генштабом до кінця року повинні розгорнути медичну інформсистему у військових частинах27.07.24, 14:54

Популярні

Новини по темі