ponad-40-ukrayintsiv-znayshli-robotu-u-velikiy-britaniyi-statistika

Понад 40% українців знайшли роботу у Великій Британії: статистика

 • 131918 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Четверо з десяти українських біженців, які приїхали до Великої Британії з початку повномасштабної війни, уже знайшли роботу. Майже половина (47%) респондентів заявили, що залишаться в країні щонайменше на рік, а 28% мають намір залишитися щонайменше на три роки. Про це повідомило Бюро національної статистики (ONS), інформує УНН.

Деталі

Частка громадян України, які працюють у Великій Британії, зросла з 9% у квітні до 42% на початку серпня. Близько 37% респондентів сказали, що їм достатньо грошей, щоб утримувати себе протягом наступних трьох місяців, порівняно з 26% у квітні.

Як зазначається, 93% громадян України, які прибули до Великої Британії та взяли участь у квітневому опитуванні, залишилися в країні, а 7% виїхали з того часу.

Майже половина (47%) респондентів заявили, що залишаться у Великій Британії щонайменше на рік, а 28% мають намір залишитися щонайменше на три роки. Це можна порівняти з квітневим опитуванням: 33% респондентів повідомили про намір залишитися принаймні на три роки. 

Частка респондентів, які проживають по території Великої Британії, суттєво не змінилася з квітня:

  • 90% в Англії;
  • 5% в Шотландії;
  • 3% в Уельсі.

З 24 лютого на територію Британії в'їхало понад 100 тисяч українських переселенців. У країні діють дві програми для громадян України.

Доповнення 

50 000 українських біженців у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою наступного року. Уряд та міністри країни відмовляються запропонувати новий пакет підтримки, щоб компенсувати кризу вартості життя.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі бракує вчителів: шукають українських освітян

     • 198547 переглядiв