polshcha-zvernulas-do-yevrokomisii-z-propozytsiieiu-postachaty-ukraini-enerhiiu-zi-svoikh-tes

Польща звернулась до Єврокомісії з пропозицією постачати Україні енергію зі своїх ТЕС

 • 103412 переглядiв

Польща запропонувала постачати Україні електроенергію зі своїх теплових електростанцій без оплати за викиди, шукаючи схвалення Єврокомісії.

Польща запропонувала Єврокомісії постачати електроенергію Україні зі своїх ТЕС за умови, якщо не потрібно буде платити за викиди. Про це інформує Onet, передає УНН.

Деталі

За словами речника Єврокомісії Тіма Макфі, цю ідею озвучив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до Варшави в понеділок.

"Ми зараз працюємо над ідеєю, щоб мати можливість спалювати польське вугілля, якого у нас зараз багато, щоб не платити за його спалювання, тобто за викиди, і відправляти електроенергію, вироблену польськими електростанціями з польського вугілля за європейські гроші, через існуючий енергетичний міст в Україну", - заявив Туск.

Макфі зазначив, що "польська влада звернулася до Комісії з проханням про зустріч для обговорення цього питання".

Він пояснив, що Польща як країна Євросоюзу зобов'язана платити квоти за електроенергію, вироблену на її електростанціях і поставлену в Україну, у рамках правил СТВ.

Україна прагне якнайшвидшого членства в НАТО для забезпечення стратегічної безпеки, - міністр закордонних справ13.07.24, 05:19

Популярні

Новини по темі

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

 • 19629 переглядiв

Бех-Романчук виграла бронзу у першому старті після травми

 • 18034 переглядiв

Зеленський зустрівся з губернаторами США

 • 35452 переглядiв