polshcha-domohlasia-postupok-vid-yes-shchodo-obmezhennia-eksportu-ukrainskykh-produktiv-zmi

Польща домоглася поступок від ЄС щодо обмеження експорту українських продуктів - ЗМІ

 • 25068 переглядiв

За даними ЗМІ, Європейська Комісія має намір запропонувати додаткові гарантії країнам, які межують з Україною.

Новий польський уряд домігся поступки з боку ЄС щодо обмеження експорту українських продуктів харчування. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Європейська Комісія має намір запропонувати додаткові гарантії країнам, які межують з Україною. Згідно зі словами Валдіса Домбровскіса, комісара з питань торгівлі, пропозиція має надійти цього тижня і, ймовірно, включатиме "запобіжні заходи для конкретної країни", які дозволять Брюсселю блокувати імпорт, якщо ринок певної країни буде переповнений.

Ми шукатимемо, як ми можемо надати додаткові гарантії Польщі та іншим державам-членам, і одним із способів зробити це є запровадження захисних заходів для кожної країни. Ми бачимо, що цей регіональний вплив торгівлі або експорту української сільськогосподарської продукції розподілений дуже нерівномірно. Це в першу чергу відчувають країни-сусіди, тоді як це не створює значних перешкод для ринку ЄС в цілому

- сказав він.

Нагадаємо

У квітні 2023 країни-члени ЄС Польща, Угорщина та Словаччина запровадили заборони на імпорт, у тому числі зерна, щоб захистити свої ринки від притоку дешевшої продукції після російського вторгнення в Україну. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готує продовження безмитної торгівлі з Україною до червня 2025 року, Польща хоче внести зміни – міністр

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МВС показали Куп’янськ після останнього обстрілу: ВІДЕО

     • 23851 переглядiв