polscha-khoche-postiyniy-parkan-na-kordoni-z-bilorussyu

Польща хоче постійний паркан на кордоні з Білоруссю - Блащак

 • 15965 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Той паркан, який Польща почала зводити на кордоні з Білоруссю у липні, є тимчасовим. Далі є плани побудувати тут постійний паркан. Про це заявив міністр оборони країни Маріуш Блащак, слова якого цитують у польському оборонному відомстві у середу, пише УНН.

Цитата:

"Будівництво цього тимчасового паркану, яке ми розпочали у липні... Це тимчасово. Але ми перейшли до наступних кроків. Є закон. Буде збудовано постійний паркан. Ми робимо все, щоб кордон був у безпеці", - зазначив Блащак.

Деталі

При цьому він торкнувся теми загострення ситуації на кордоні з Білоруссю, що спостерігався останніми днями.

"Прикордонний рух у Кузниці призупинено. Ми розуміємо, що відбувається гібридна атака", - зазначив голова Міноборони Польщі.

З його слів, "треба готуватися до того, що ситуація на кордоні швидко не вирішиться, треба готуватись місяцями, сподіваюся, не роками".

Хочу вас запевнити, що Польща в безпеці, польські служби, прикордонники, поліція та польська армія стежать за кордоном, це сміливі люди, які чудово виконують свої обов'язки, ми маємо бути вдячними їм", - зазначив Блащак.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали. Потім було ще кілька спроб штурму. 16 листопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польща хоче постійний паркан на кордоні з Білоруссю - Блащак

     • 15965 переглядiв

    Повністю вакцинованих від COVID-19 українців вже 9 мільйонів

     • 17916 переглядiв

    На декількох мостах у Києві утворилися затори

     • 16004 переглядiв

    Від 9° морозу до 9° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 14616 переглядiв

    В Україні вже 3,26 млн випадків COVID-19, за добу - 18 668

     • 19446 переглядiв

    ООС: бойовики 13 разів порушили "режим тиші", є поранений

     • 44506 переглядiв

    17 листопада відзначається Міжнародний день студентів

     • 17705 переглядiв