ukenru
politvyaznya-balukha-vivezli-u-krasnodar-golodnim-i-bez-rechey

Політв'язня Балуха вивезли у Краснодар голодним і без речей - правозахники

 • 7256 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Українського політв'язня Кремля Володимира Балуха російські спецслужби етапували в Краснодар голодним і без речей. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Кримської правозахисної групи.

"Володимира Балуха доставили до Краснодару. Як довго він буде там перебувати, поки невідомо. З СІЗО Сімферополя для етапування його забрали голодним і без речей. Причини етапування поки йому не назвали", - йдеться у повідомленні.

Раніше УНН писав про етапування Балуха до Краснодару.

Перед цим повідомлялось, що українського активіста, політв’язня в РФ Володимира Балуха, швидше за все, етапують до Росії, але не уточнювалось, куди саме.

Як повідомляв УНН, 18 лютого стало відомо, що українського активіста Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в’язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ним на власному домі табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Українські Національні Новини

Політика