politico-yes-mozhe-obmezhyty-peresuvannia-rosiiskykh-dyplomativ-shenhenskoiu-zonoiu

Politico: ЄС може обмежити пересування російських дипломатів Шенгенською зоною

 • 29495 переглядiв

ЄС може обмежити виїзд російських дипломатів за межі країни, в якій вони акредитовані, в рамках нових санкцій проти росії, які обговорюються напередодні річниці її вторгнення в Україну.

Євросоюз може обмежити поїздки російських дипломатів країною, в якій вони акредитовані, і таким чином заборонити їм пересуватися іншими країнами Шенгенської зони. Про це з посиланням на власні джерела передає Politico, пише УНН.

Деталі 

За даними джерел серед дипломатів, знайомих із планом, така пропозиція включена до 13-го пакету європейських санкцій проти Росії.

Ця пропозиція є давнім проханням Чехії, яка минулого року наполягала на припиненні свободи пересування російських дипломатів. Зокрема, чеський уряд наполягав, щоб російським дипломатам видавали спеціальні візи та посвідки на проживання.

13 пакет санкцій ЄС проти рф буде найслабшим з усіх - журналіст04.02.24, 21:03

Доповнення

Видання зазначає, що реалізувати таку ідею буде складно, оскільки основна частина поїздок у межах Шенгенської зони часто не контролюється.

Водночас відомо, що міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі торік запропонував наполягати на біометричних паспортах для дипломатів.

Нагадаємо

Лідери Європейського Союзу обговорюють новий пакет санкцій проти рф, який хочуть ухвалити до 24 лютого - другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі