pivdenna-koreia-pidozriuie-pivnichnu-koreiu-u-postachanni-zbroi-rf-dlia-viiny-v-ukraini

Південна Корея підозрює Північну Корею у постачанні зброї рф для війни в Україні

 • 92588 переглядiв

Розвідувальна служба Південної Кореї підозрює, що Північна Корея, можливо, постачала зброю, таку як 122-мм артилерійські снаряди з 1970-х років, до рф для використання у війні в Україні.

Південнокорейська розвідувальна служба (NIS) розглядає підозри щодо можливого постачання Північною Кореєю зброї до рф для використання у війні в Україні. Про це повідомляє Yonhap News Agency, передає УНН.

Деталі

Розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) заявила у неділю, що має підозри стосовно можливого постачання Північною Кореєю зброї до рф для використання у війні на території України.

Це оголосила Національна розвідувальна служба (NIS), відповідно до повідомлення місцевих ЗМІ, наголошуючи на можливому використанні 122-мм артилерійських снарядів, виготовлених у 1970-х роках на півночі, в рамках війни росіянами.

NIS детально аналізує відповідні обставини, а також продовжує відстежувати загальну військову співпрацю між Північною Кореєю та росією

- заявили представники служби.

Повідомлення про можливе постачання зброї надійшло на тлі зростання військової співпраці між Північною Кореєю та рф. Фотографії, оприлюднені минулого року, показали, що на снарядах з ракетами були знайдені корейські літери, вказуючи на їхнє походження з Північної Кореї.

За словами експертів, ці снаряди, ймовірно, належать до 122-мм снарядів з реактивної системи залпового вогню.

Міністр оборони Південної Кореї також заявив про надходження інформації про відправлення близько 6700 контейнерів з Північної Кореї до рф після саміту між лідерами двох країн у вересні.

Північна Корея відправила до рф 7000 контейнерів з боєприпасами та військовою технікою18.03.24, 23:31

Популярні

Новини по темі

У Вінниці вилучили з річки Південний Буг потопельника

 • 22005 переглядiв

Світоліна вийшла до 4-го кола WTA 1000 у Римі

 • 21618 переглядiв