pidtrymka-ukrainy-v-tsentri-uvahy-pid-chas-vidkryttia-samitu-nato

Підтримка України - в центрі уваги під час відкриття саміту НАТО

 • 23866 переглядiв

Лідери НАТО збираються на ювілейний саміт у Вашингтоні, головним пріоритетом якого є підтримка захисту України від російського вторгнення, з метою координації допомоги та надання більшої кількості боєприпасів, засобів протиповітряної оборони та іншої допомоги.

НАТО розпочинає ювілейний саміт у Вашингтоні, й підтримка боротьби України проти російського вторгнення посідає перше місце порядку денного. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Очікується, що лідери НАТО завершать розробляти план об'єднання того, що зараз є індивідуальними національними зусиллями з надання допомоги силам оборони України, у скоординовану НАТО програму.

Ця допомога також повинна розширитися новими обіцянками про надання боєприпасів, засобів протиповітряної оборони та іншої допомоги.

На саміті також обговорять так званий "міст" для України до членства в НАТО.

Порядок денний у вівторок включає круглий стіл на тему "Жінки, мир і безпека", організований держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг виступить на зустрічі керівників оборонної промисловості та офіційних осіб держав НАТО з обговоренням того, як збільшити оборонне виробництво в умовах війни в Україні.

Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО08.07.24, 17:55

Нарощування виробництва та заповнення запасів зброї та боєприпасів - зараз у центрі уваги союзників по НАТО, оскільки вони прагнуть як підтримати українську армію, так і забезпечити альянс тим, що йому потрібно для власної оборони.

Увечері у вівторок президент США Байден виступить на урочистостях з нагоди 75-ї річниці НАТО.

Байден вступає на саміті на тлі питань у середині США до його передвиборної кампанії після дебатів наприкінці червня, які знову викликали занепокоєння щодо його віку. Президент наполягає, що він відповідає викликам цієї посади і продовжуватиме балотуватися на новий термін.

У союзників по НАТО можуть виникнути власні запитання, оскільки суперник Байдена, колишній президент Дональд Трамп, критикував НАТО та рівень підтримки альянсу США під час його перебування на посаді.

Столтенберг про саміт НАТО: очікую прийняття сильного пакета для України05.07.24, 19:22

Популярні

Новини по темі

У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

 • 20841 переглядiв