pidpaliuvaly-avtivky-zsu-na-ivano-frankivshchyni-zatrymaly-dvokh-molodykiv

Підпалювали автівки ЗСУ: на Івано-Франківщині затримали двох молодиків

 • 19320 переглядiв

На Івано-Франківщині затримано двох місцевих жителів за підпал трьох військових автомобілів. 15-річний та 18-річний зловмисники діяли на замовлення за грошову винагороду, знімаючи підпали на відео.

Служба безпеки та Національна поліція затримали на Івано-Франківщині двох місцевих мешканців, які вчинили серію підпалів авто Сил оборони України. Про це завило управління СБУ в Івано-Франківській області, передає УНН.

Деталі 

Слідчі з'ясували, що упродовж липня зловмисники підпалили три військових автомобілі в Калуші та Долині. Правоохоронці затримали молодиків на спробі підпалити ще два авто за раз.

Затриманими виявились - мешканці Долинської територіальної громади Калуського району.

Зокрема, 15-річний місцевий житель, який шукав "легких грошей" в Телеграм-каналах, натрапив на оголошення з пропозицією "роботи". Після цього в чаті йому запропонували кошти в обмін на співпрацю.

За підпали військових авто та на залізниці за тиждень затримали 7 людей10.08.24, 10:55

"Замовника" цікавили підпали адмінбудівель ТЦК, релейних шаф на ключових лініях залізничного сполучення західного регіону України та виведення з ладу авто Збройних сил. Обов’язковою умовою отримання оплати була наявність відеопідтвердження вчинення злочину.

Із трьох видів об’єктів, що цікавили замовника, юнак обрав виявити та підпалити службові авто ЗСУ. Для цього він залучив свого 18-річного родича.

Під час обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони та одяг із доказами підривної діяльності. Також у них вилучено травматичну зброю, перероблену зі стартового пістолета.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили 18-річному фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Він знаходиться під вартою. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.Крім того, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності неповнолітнього фігуранта

- резюмували правоохоронці. 

Доповнення

Як з'ясували слідчі, фігуранти об’їжджали на велосипедах територію району, де відстежували позашляховики українських військ

Після виявлення трьох потенційних цілей, зловмисники сфотографували їх та відправили на "погодження" замовнику. За його вказівкою молодики виготовили легкозаймисту суміш, облили військові авто та підпалили.

Одночасно вони знімали загоряння на камеру мобільного телефону для "звіту". Втім, за спалені авто замовник все одно платив вдвічі менше від обіцяного. Правоохоронці зірвали подальші плани "заробітку" завдяки затриманню обох зловмисників "по гарячих слідах".

Нагадаємо

СБУ затримала 16-річного мешканця Дніпра, який підпалив позашляховик ЗСУ на замовлення рф. Підліток планував ще кілька підпалів і тепер йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Популярні

Новини по темі